Reissudataa

Noniin. Pyykit on nyt pesty, kaikki kassit purettu ja tavaroita läträtty oikein urakalla. Pyöräkamat on pakattu yhteen laatikkoon ja vaatteet ja varusteet toiseen, kaikki odottamaan seuraavaa reissua. Teltta, makuupussi, tarppi ja makuualusta on huolella tuuletettu ja pakattu nekin odottamaan uutta seikkailua. Pyörä itse odottaa vielä huoltoa ja putsausta, se jää huomisen hommiksi.

IMG_1207
Kotipihassa.

Ruokaa jäi yli, joten kun arki tästä käynnistyy, niin duuniaamuiksi on käteviä valmiita puuroannospusseja ja välipalaksi laukkuun voi pakata valmiita mysli-annoksia 🙂 Myös eväspatukoita on käsivarasto ruokakaapissa. Osa varsinaisista retkiruuista jäi syömättä, ja totesin, että ruokakaupasta löytyvät italianpadat ja sun muut pussiateriat oli pitkässä juoksussa maistuvampaa evästä. Sain ennen reissuun lähtöä erinomaisia neuvoja itse tehtyjä retkimuonia varten, niitä täytyy paremmalla ajalla kyllä kokeilla.

Painoa meikäläisellä oli 83 kg ennen kuin hain velipojalta pyörän lainaan ja aloitin treenaamisen reissua varten – tämä oli toukokuun loppupuolella. Treeniajoa kertyi toukokuun lopusta heinäkuun loppuun yhteensä noin 1000 km, enimmäkseen iltaisin duunin jälkeen. Nyt kotiin palatessa painoa on jäljellä 68,5 kg, ihannepaino olisi varmasti siinä 70 kg tuntumassa. Lisäkyytiä jenkkakahvat ja pötsi saivat varmasti myös siirtymisestä vegaaniruokavalioon, joka siis ei millään tavalla ole haitannut matkan tekoa. Palautuminen on ainakin toiminut hyvin, paikat eivät ole olleet matkan aikana missään vaiheessa (tai nyt jälkeen) kipeät tai kireät ja ainoa ajamisesta kipeytynyt kohta loppumatkasta oli toinen pakara, joka aika ajoin alkoi hiukan puutumaan. Kroppa on tottunut saamaan polttoainetta 2 tunnin välein ja huutaa ruokaa koko ajan.

Ruokaa, ruokaa, ruokaa ja evästaukoja. Kokonaisenergiankulutus retken aikana oli 67 947 kCal.

IMG_1009
Tässä vielä harjoitellaan Garminin käyttöä. Hyvin pelasi ja uskollisesti piti kirjaa kaikesta.

Matkaa kertyi siis yhteensä 3273 km. Laittelen lähipäivinä erikseen tarinaa toteutuneesta reitistä. Nopeushan ei tällä retkellä ollut fokuksessa, mitään ennätyksiä en lähtenyt tavoittelemaan. Keskinopeus koko retkelle oli 21,26 km/h ja keskitahti 2:49 min/km. Tällä vauhdilla ei kisoja voiteta, mutta retkipyöräilyyn oikein sopiva. Siitä kertoo myös se, että keskisyke pysyi sopivan alhaalla, 115 lyöntiä/min – maksimisyke oli 165 lyöntiä/min. Poljettuja minuutteja tuli yhteensä 9239. Kadenssi eli keskipoljinnopeus oli 93 kierrosta minuutissa. Laskin näiden perusteella, että yhteensä matkan aikana tuli 859 227 kammen pyöräytystä. Onhan sitä siinä.

Enemmän kuin urheilusuoritus, reissu on nyt omassa mielessä hyväntekeväisyystempaus ja hieno kokemus sinällään. On ollut ruhtinaallisesti aikaa miettiä niin jonninjoutavia kuin elämän peruskysymyksiä. Luulen, että tällä kokemuksella jaksaa taas paahtaa duunia – ja onhan mielessä nyt vaikka mitä uusia tavoitteita ja haaveita, jotka olisi kaikki jääneet keksimättä ilman tätä reissua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: