Kajaanista Rautavaaraan – 23. ajopäivä

Huomenna on jo syyskuu. Olen ollut koko kuukauden reissussa (näin aurinkoisissa tunnelmissa lähdin elokuun ensimmäinen päivä liikkeelle). Säistä viis, kokemus on ollut erittäin antoisa! Tien päällä on tilaa ja aikaa mietiskellä monenmoista. Ainoa, mikä vähän harmittaa, on että sateisen kelin takia metsäyöpymisiä on kertynyt paljon vähemmän kuin olin ajatellut. Mutta ensi kerralla sitten!

IMG_3043
Aamulla Kajaanissa.

Tänään taas aurinko paistoi pitkästä aikaa ja olipa mukava ajella kuivassa kelissä ja auringonpaisteessa. Voi rauhassa pysähtyä tauolle minne mieli tekee, eikä tarvitse yrittää etsiä sopivaa katosta tai edes bussipysäkkiä sateen suojaksi.

IMG_3044
Aurinko paistaa.
IMG_3045
Tälläinenkin pätkä tuli tänään polkaistua.
IMG_3048
Evästauolla vanhan seurojentalon rappusilla.

IMG_3049

Matkaa ei ollut hilkkua alle 100 km, Kajaanista Pohjois-Savon puolelle Rautavaaraan. Eilen illalla oli käynyt sellainen vahinko, että olin kytkenyt Garminin ajotietokoneen huolimattomasti laturiin, ja se piru näytti aamulla ihan nollaa. Ehdin ladata sitä vain aamupalan ja pakkaamisen ajan, juuri sen verran, että se jaksoi pysyä hengissä matkan ajan, mutta näyttöä ei voinut pitää koko ajan päällä. Normaalisti seuraan näytöstä poljinnopeutta ja varmistan että se pysyy koko ajan yli 95. Jos se uhkaa laskea, vaihdan pienempää vaihdetta niin että sen taas pidettyä tarpeeksi tiheänä. Jos sen päästää laskemaan alle 95, polkeminen käy turhan raskaaksi ja hitaaksi. Tämä tuntuu kuitenkin menevän jo sen verran rutiinilla, että tuo onnistui ilman näyttöäkin – toisaalta matkakin oli sen verran lyhyt, että tää meni melkein sunnuntai-pyöräilyn piikkiin koko päivä 🙂

IMG_3046
Maisemia matkan varrelta.

IMG_3047

IMG_3053
Tarkenin ajella ilman takkia!

Huomenna sitten taas vähän kovuutta peliin, vaihteeksi on luvassa oikein kunnon sateet koko päiväksi.

IMG_1093 (1)
Pitkä suora Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon rajalla.
IMG_1094 (1)
Takana, pituutta oli Garminin mukaan 6 km.

Rautavaaralla majoituksen tarjoaa Hotelli Tiilikka, josta matkamiehelle järjestyi oikein saunallinen huone. Iso kiitos jälleen kerran!

IMG_1095 (1)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: