Kajaani sateessa – välipäivän viettoa

Tänään olen taas odottanut suurimpien sateiden ohimenoa. Kävin ajankuluksi katselemassa Kajaania – tietenkin sateessa. Sokos-hotellin ystävällinen henkilökunta lainasi sateenvarjon, sellaista en ole kuljettanut mukana. Hankin jo aiemmin kesällä Merrellin paljasjalkakengät, jotka otin reissuun mukaan taukopäiviä varten (ajokengillä kun ei juuri kävellä). Olen todennut ne erinomaiseksi ostokseksi ja ihan supermukaviksi kävellä – ainoa miinus on että tälläisillä keleillä ne kastuvat hetkessä ihan litimäriksi. Toisaalta kaikki kumisaappaita kevyemmät jalkineet olisi kokeneet saman, joten mitäpä tuosta.

Nähtyä tuli ihan ensin Kajaanin linnan rauniot, jotka sateesta huolimatta oli näkemisen arvoiset. Harmi ettei rouva ollut mukana, siltä olisi varmasti irronnut live-selostus paikan historiasta, Ruotsin kuninkaista, erilaisista rauhoista ja sodista ja kaikesta muusta mahdollisesta. Nyt tyydyin lukemaan paikalla olleet opastaulut.

IMG_3011
Kajaani-joen varressa.
IMG_3015
Kaatosateessa.
IMG_3023
Kajaanin linnan rauniot.

 

IMG_3012

IMG_3018
Löytöretkellä linnan raunioissa.

IMG_3020

IMG_3017

IMG_3019

IMG_3021

IMG_3022
Johan Henrik Fieandt oli virolaissyntyinen suomalainen sotilas. Hän oli Kajaanin linnanpäällikkö vuodesta 1715 ja puolusti sitä kuukauden ajan, ennen kuin antautui ja joutui vastoin sopimusta venäläisten vangiksi. Isän ansioista lapset aateloitiin 1751 nimellä von Fieandt. (luntattu Wikipediasta)

Kaupungista löytyy myös hieno raatihuone, 1800-luvun alkupuolelta. Tämä miellytti kirvesmiehen silmää yhtälailla kuin Kerimäen puukirkko.

IMG_3024
Raatihuone.

IMG_3025

IMG_3026
Otin kuvan opastaulustakin, mutta tekstistä ei oikein saa selvää.

Ihan hotellin vieressä oli vielä Kajaanin kirkko, ja kirkon viereisessä puistossa pari muistomerkkiä, jotka myös pääsivät kuviin.

 

 

IMG_3037
Kirkko on kovasti koristeellinen.

IMG_3031

IMG_3039

IMG_3036

IMG_3029
Kekkonen.

IMG_3030IMG_3032

Vegeruokaa löytyi paikallisesta Rossosta ja maha täynnä suunnistin takaisin hotelliin kuivattelemaan kenkiä ja vaatteita. Nähtävyyksien lisäksi olenkin ehtinyt katsella myös telkkaria ja täytyy todeta, että taas muistui mieleen, miksi meillä ei ole kotona antennia, eikä toosasta näy muuta kuin Netflix. Eipä ole ollut ikävä, eikä taida ihan kohta tullakaan.

Huomenna sitten Rautavaaraa kohti ja siitä Kuopioon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: