Pudasjärveltä Puolangalle – 21. ajopäivä

Vaihteeksi vähän leppoisampi ajelu edellisen spurtin jälkeen. Pudasjärveltä Puolangalle matkaa kertyi vain 92,5 km ja ajelin hyvin rauhallisesti vähän reilun kahdenkympin keskinopeutta. Päätin käydä heti aamulla lähtiessä Pudasjärvellä ruokakaupassa – edellisenä päivänä ruokaostokset jäi epähuomiossa tekemättä ja aamupala jäi vähän yksitoikkoiseksi. Lähtö ei siis ollut mitenkään armeijamaisen kurinalainen ja oikeastaan koko päivä meni samanlaisissa tunnelmissa. Rauhallisesti tai löysästi, vähän katsantakannasta riippuen 🙂

IMG_2972
Pudasjärveltä lähtiessä maisemat olivat vielä pilvisen harmaita.
IMG_2974
Pohjois-Pohjanmaalainen erämaajärvi.

IMG_2973

IMG_2978
Pouittuu! Ja edessä aukeaa suora tie horisonttiin asti.

Ilahduttavasti sateet pysyivät edelleen poissa ja iltaa ja Puolankaa kohden keli jopa kirkastui. Puolangalla pääsin taas mökkiin yöksi, majapaikaksi löytyi Puolanka Camping kauniin Puolanka-järven rannalla. Hyvä näin, pari muuta majapaikkaa oli ihan täynnä ulkomaalaisia marjanpoimijoita.

IMG_2980
Puolanka Camping.
IMG_2981
Taas ajovaatteet kuivumassa.

IMG_2983

IMG_2982
Tyyni järvi ilta-auringossa.
IMG_2984
Soutelija Puolanka-järvellä.

Illalla oli hyvää aikaa perehtyä tulevien päivien sääennusteeseen. Sadetta on jälleen luvassa ja päätinkin sonnustautua aamulla taas matkaan hyvissä ajoin, että ehtisin Kajaaniin ennen sateita. Lisäksi näyttää siltä, että tuuli on kääntymässä. Tähän asti olen ihan paria poikkeusta lukuunottamatta saanut polkea armollisesti lähinnä myötätuulessa, tai sivumyötäisessä. Nyt on luvassa ihan selkeää vastatuulta, saapa nähdä miltä se tuntuu! Seuraava etappi Kajaaniin on onneksi lyhyt, noin 100 km, sen selvittäminen ei ole mahdoton homma edes vastatuulessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: