Rovaniemi-Pudasjärvi – 20. ajopäivä

IMG_2946

IMG_2947

IMG_2948
Matkaanlähtijää hymyilyttää, sillä ei sada vettä!

Taas mennään! Lappi jäi tänään taakse ja siirryin Pohjois-Pohjanmaan puolelle Pudasjärvelle. Vähän ehkä haikein mielin, Lapin maisemia ja rauhaa tulee ikävä. Toisaalta reissua on tässä vaiheessa takana jo sen verran, että alkaa olla kotiinkin pikkuhiljaa ikävä.

IMG_2953

Päivämatkaa oli tänään noin 150 km, eli samanmoinen huikonen kuin Leviltä Rovaniemelle. Ja ehkäpä sateettomasta säästä innostuneena päästelin taas menemään reilua 25 km/h keskinopeutta. Vitsailin ennen reissuun lähtöä, että kotimatkahan on silkkaa alamäkeä – ihan näinhän se nyt tietenkään ei ole ja Pohjois-Savossa ja Salpausselällä odottaa taas mäkiset pätkät. Mutta kunto on reissun edetessä parantunut, joten ajovauhti selvästi paranee loppua kohti. Eilen hankitut uudet hanskat ja polvenlämmittimet pääsi heti tositoimiin ja tuntuivat toimivan hyvin.

IMG_2958
Aurinko pilkistää hetken ajan pilvien raosta.
IMG_2951
Ylimaan taistelun muistomerkki.

IMG_2949

IMG_2950

IMG_2952
Tässä olikin paljon opiskeltavaa.

Harmillisen vähän sain tänään kuvattua maisemia. Tie (78) on rauhallinen ja hyvä ajaa, mutta kulkee niin metsän suojissa, että juuri muuta ei päivän aikana tarjoutunut katsottavaksi kuin mäntyjen runkoja. Lapin sodan ja Ylimaan taistelun muistomerkkiä pysähdyin ihmettelemään vähän ennen puoltapäivää. Tauluun oli kerätty paljon vanhoja valokuvia, sanomalehtijuttuja ja muita dokumentteja. Täällä taistelivat eversti Schulerin johtama saksalainen vuoristojääkärirykmentti ja eversti Nordgrenin johtama suomalainen panssaridivisioonan jääkäriprikaati. On sekin ollut hommaa.

IMG_2957
Perillä.

Majapaikaksi löytyi Jyrkkäkoski Camping, yksi viihtyisimpiä alueita, joita olen reissulla nähnyt. Kelohirsimökissä kelpasi köllötellä ja saunaankin pääsin. Reissumies kiittää hyvistä yöunista. Matka jatkuu tästä Paltamon kautta Kajaaniin.

IMG_2964

IMG_2960
Viihtyisä mökki ja kaunis alue.
IMG_2963
Tälläiset kaverukset majailevat Jyrkkäkoskella.
IMG_2962
Karvaturrit.
IMG_2961
Aasi antoi oikein kunnon ääninäytteen, enpä ole ennen kuullut moista meteliä!
IMG_2956
Tien varresta bongattua: paikallinen nuori palveluyrittäjä mainostaa.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: