Leviltä Rovaniemelle – 19. ajopäivä

Näin reissun päällä arvostaa ihan uusia ja erilaisia asioita kuin kotona – kotona aamuissa parasta on se, että saa rauhassa syödä juuri sitä oikeaa lempileipää ja juuri oikein keitettyä kaurapuuroa ja muutenkin luottaa tuttuun ja turvalliseen. Täällä tien päällä luksusta on valmis aamiaispöytä, joka tarkoittaa sitä, että voi ensin pakata kaiken valmiiksi, vetää ajovaatteet niskaan, käydä aamupalalla ja lähteä saman tien tankattuna matkaan – ilman keittovälineiden putsausta ja ruokien pakkaamista 🙂

IMG_1974
Reissumiehen aamiaistankkaus.

Kiitos vielä uudelleen Levi Hotel Spa hyvin nukutusta yöstä, runsaasta aamiaisesta ja kylpylästä!

Tänään olikin sitten pidempi päivä, melkein 172 km Leviltä Rovaniemelle. Koko päiväksi oli luvattu ihan reipasta sadetta ja lämpöä oli kokonaiset 2 astetta, kun aamulla lähdin matkaan. Päätin heti kättelyssä, että nyt mennään eikä meinata. En pysähtynyt koko päivänä keittelemään lämmintä ruokaa niinkuin yleensä, vaan poljin koko matkan banaaneiden, pähkinöiden ja energiageelien voimalla. Suurimmaksi osaksi siksi, että niiden syöminen onnistuu myös märät hanskat kädessä. Märkiä hanskoja taas ei kannata riisua, koska niin kauan kun ne pitää kädessä, ne pysyy kuitenkin lämpöisinä – mutta heti kun ne riisuu, ne kylmenee ja sitten pitää vetää kylmät ja märät hanskat takaisin käteen ja käsiä alkaa palelemaan. Tälläisiä kelejä varten neopreeni-hanskat (esim tälläiset) olisi paikallaan, mutta enpä osannut lähtiessä varautua ihan näin viileisiin ja sateisiin ilmoihin.

IMG_1975
Kypärämies valmiina lähtöön.

Reitti Leviltä Rovaniemelle oli laskupainotteinen ja viiletin menemään ihan ennätysvauhtia, keskinopeus oli koko pätkällä yli 25 km/h ja parhaimmillaan 27,4 km/h. Syke ei vauhdista huolimatta noussut kovin korkeaksi, vaan pysyi 125 tuntumassa. Kunto on selvästi reissun myötä parantunut.

 

Garminin tallentamaa dataa on muutenkin kiinnostava seurata. Tietä on nielty tähän mennessä jo yhteensä 2306,9 km ja energiankulutus (kokonaiskalorit) on 48 462.

garmin1
Keskimääräinen nopeus on reissun edetessä noussut.
garmin2
Päivittäiset keskinopeudet – pohjia pitää mäkinen saapuminen Jäämerelle ja ykköspaikkaa tän päivän ennätysvauhti.

Rovaniemellä odotti yöpaikka siskontyttären Camillan ja perheen luona. Huomenna on välipäivä, taidan käydä tutustumassa paikalliseen turisti-ihmeeseen eli Santa Parkiin!

P.S. Camillan suosittu blogi löytyy täältä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: