Levillä – 18. ajopäivä

Sää tuntuu muuttuneen pysyvästi – tai ainakin toistaiseksi – hyvin syksyiseksi ja viileäksi täällä pohjoisessa. Eilisen illan takkatulista ja lämpimästä mökistä piti kömpiä taas kylmään ja tien päälle. Vain viikko sitten Inariin tullessa ajelin jopa lyhythihaisessa paidassa! Nyt se ei tule kuuloonkaan, lämpötila pysyttelee nollan ja viiden asteen välillä.

Osuvasti yöpaikka sijaitsi Pokassa, jossa on mitattu Euroopan pakkasennätys vuonna 1999 – 51,5 astetta. Ennätyksen kunniaksi tien varresta löytyy oikein mainostaulu.

IMG_1959
Pokka ja pakkasennätys.

Tämän päivän ajomatka oli lyhyt, 68,7 km – tähän asti koko reissun lyhyin etappi (lukuunottamatta takavanteen rikkoutumisesta johtunutta matkan keskeytymistä Kerimäellä). Määränpäänä Levi.

IMG_1961
Mustavalkoisia tunnelmia erämaatieltä.
IMG_1964
Tie kutsuu kulkijaa.
IMG_1965
Ihan kuin ennen vanhaan.

 

Levillä odotti taas avokätinen sponsoroitu yöpyminen Levi Hotel Spassa. Lyhyt ajomatka oli suurimmaksi osaksi hiekkatietä, mutta hiekkatieksi hyväkuntoinen. Kova pohja ja tasainen ajella. Liikennettä taisi olla yhteensä 3 autoa koko päivän aikana. Rauhassa sai siis ajella. Matka joutui sukkelaan ja olin perillä Levillä jo hyvissä ajoin alkuiltapäivästä. Ajovaatteet kuivumaan, suihkuun ja pizzalle! Vegaanin roskaruokaa 🙂

IMG_1971
Kiitos Levi Hotel Spa.
IMG_1966
Uusi huoneistosiipi.
IMG_1970
Vegepizza. Entinen lihansyöjä kiittää!

Sitten pariksi tunniksi kylpylän puolelle lämmittelemään jäseniä. Kaikki saunat tuli saunottua ja altaissa ja poreammeessa lilluttua. Kylläpä kelpasi. Laitetaan tämä hemmottelu vielä synttäreiden piikkiin. Ilman tätä uimahousut olisi varmaan olleet ihan turhaan mukana 🙂

Hotellihuoneistossakin olisi ollut sauna, mutta sitä en enää illalla jaksanut lämmittää, sen verran perusteellisesti tuli saunottua. Kävin pyörähtämässä ruokakaupassa hakemassa iltapala-aineksia ja sitten pidimme rouvan kanssa puhelinpalaveria ja teimme reittisuunnitelmaa Rovaniemeltä eteenpäin.

IMG_1973
Instagram-optimoitu iltapalakuva 🙂

Täytyy alkaa taas kiinnittämään huomiota tie-valintoihin – täällä vaihtoehtoja ei ole ja toisaalta liikenne on sen verran vähäisempää ja rauhallisempaa kuin ruuhka-Suomessa. Etelämmässä täytyy taas suunnitella reitit huolellisemmin kiertämään pääväyliä, kun liikennettä ja erityisesti raskasta liikennettä on paljon enemmän. Näin pyöräilijän näkökulmasta erityisesti holtittomat ohitukset ovat vaaratilanteita, eikä pyörällä ehdi alta pois.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: