Keskellä erämaata – 17. ajopäivä

Aamulla heräsin Inarin kirpsakkaan aamuun, lämpöasteita tuskin oli juuri kolmea enempää. Sain heti aamusta synttärionnitteluita – itseltä oli täällä reissun tohinassa päässyt koko synttärit unohtumaan 🙂 Näin niitä oli kuitenkin hyvä juhlistaa, tien päällä Lapin komeissa maisemissa. Parin viime päivän sateetkin näyttävät toistaiseksi väistyneen ja ajelin pilvipoutaisessa säässä koko päivän.

IMG_1945
Aurinko pilkistää hetkellisesti esiin.

Tänään oli luvassa varsin maltillinen 108 km matka Inarista Pokkaan. Pääsin ajoissa liikkeelle ja olipa mukava ajella, kun tiesi jo lähtiessä että mihinkään ei ole kiire! Pysähtelin useampaan kertaan kuvaamaan taas maisemia. Erämaan rauha on kyllä ihan omaa luokkaansa. Itsekin asun ihan maalla, vaikka se Porvoota virallisesti onkin, mutta etelän maaseutu ja pohjoisen erämaa on kyllä kaksi ihan eri asiaa. Lappi on vähän kuin 3D-meditaatio, johon voi kävellä (tai pyöräillä) sisään. Näin pyörän selässä siitä pääsee vielä nauttimaan ihan toisella tavalla kuin auton kyydissä, kun kuulee kaikki pienetkin purot ja kosket ja haistaa kaikki erilaiset tuoksut matkan varressa.

IMG_1949
3D meditaatio.
IMG_1952
Ivalojoki.
IMG_1953
Jänkä tuoksuu ihan omanlaiselleen.
IMG_1947
Suttuinen poro matkan varrelta.
IMG_1951
Lounastauko Lapissa: tukkipöytä ja penkki.
IMG_1950
Tänään lounaaksi: Napolin pataa. 

Pokassa päätin panostaa kylmän sään ja synttäreiden kunniaksi mökkiin, jossa on oma sauna. Perille päästyä löin tulet takkaan ja laitoin saunan lämpiämään! Nyt voin rauhassa nautiskella loppuillan.

IMG_1956

Huomenna luvassa Levi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: