Harmaata ja kylmää – 16. ajopäivä

Ajelin tänään Sevettijärveltä Inariin. Lämpötilat on laskeneet täällä pohjoisessa jo tuonne 6-8 asteen tietämiin, yöllä käydään melkein nollassa. Kirpeää ja kuulakkaan rapsakkaa – sen voi varmuudella sanoa että täällä ei enää ole kesää jäljellä. Paikka paikoin vaivaiskoivikot alkaa jo kellertämään.

IMG_1937
Aamulla Sevettijärvellä, lähtöä vaille valmis.

Sateet jatkuivat tänään pitkälle iltapäivään. En viitsinyt sateen tauottuakaan ottaa sadevaatteita pois, ne toimivattuulta hyvin pitävänä lisälämmikkeenä. Erikoiselta tuntuu ajatus, että eteläisemmässä Suomessa mennään vielä parinkympin lukemissa – saa nähdä miltä sää näyttää kun lähestyn kotiseutuja.

IMG_1940
Sade taukoaa, mutta lämpötila ei nouse.

Päivä oli siis harmaa ja kylmä, edes maisemia ei tullut kuvattua. Ajo kuitenkin kulkee hyvin ja tie Sevettijärveltä Inariin on melko tasainen ja helppo ajettava. Olin Inarissa jo hyvissä ajoin iltapäivällä. Kerkesin majoittumisen ja pyykin pesemisen lisäksi jopa ostoksille.

IMG_1944
Ajovaatteet taas pyykättyinä. Yöksi sisään, etteivät jäädy 🙂

Olin jo etukäteen päättänyt, että reissun ja Lapin muistoksi on saatava sekä kunnon puukko että kuksa. Näkkäläjärven matkamuistokeidas tarjosi tilaisuuden molempiin ostoksiin, jotka nyt pääsen tyytyväisenä pakkaamaan kyytiin!

 

IMG_1943
Matkamuistot hankittuina!

Huomenna jatkan matkaa Pokkaan ja siitä Leville, mitä ilmeisimmin vähintään yhtä rapsakassa ilmassa kuin tänään. Odotan innolla läntisemmän tunturi-Lapin maisemakattausta. Myös Nellimin ja Vätsärin suunnan erämaat kiinnostavat, mutta niiden katsastaminen jää toiseen kertaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: