Ja matka jatkuu – 15. ajopäivä

Tänään matka taas jatkuu! Viikonloppu oli rentouttava ja mukava ja maisemat kertakaikkiaan upeat. Lämmin suositus erityisesti Pykeijalle, joka on vanha suomalaiskylä. 200 asukkaan kylä oli sympaattinen paikka ja Varanki-vuono tuntuu olevan kalamiesten paratiisi (vieraskirjan mukaan kalavieraat oli nähneet pyöriäisiä, ryhävalaita ja lahtivalaan). Paikasta luvassa oma blogipäivitys, kunhan ehdin 🙂

Aamulla pakkailin siis taas kamat kasaan. Huoltojoukot toimittivat paikalle ruokatäydennystä ja heidän mukaan laukuista lähti mukaan yhtä ja toista tarpeetonta (mm. retkisuihku ja riippumatto – sää on ollut niin sateinen ja kylmä, että näille ei ole näkyvissä välitöntä tarvetta).

IMG_1475
Tavaroiden lajittelua – taas kerran 🙂
IMG_1663
Tarpeellista.
IMG_1664
Tarpeetonta.

Pienessä tihkusateessa lähdin siis tien päälle. Lämpöasteita taisi olla 8 tai 9, mutta tuuli oli myötäinen koko matkan. Jäämeren tie Pykeijasta Kirkkoniemeen päin vaikutti viikonlopun autoretken perusteella melko mäkiseltä, mutta ei sittenkään tuntunut kummemmalta poljettuna, lieneekö myötätuulen ansiota. Ajelin siis kohti Neideniä Norjan puolella, joka rajan Suomen puolella on Näätämö.

Tälle päivälle oli laskettu lyhyt etappi – tavoitteena oli Sevettijärvi, jonne matkaa oli vain hiukan alle 100 km. Olin perillä jo ennen neljää, vaikka lähtökään ei ollut mitenkään aikainen. Peuralammen leirintäalueelta löytyi onneksi vapaa kota-mökki, vesisade ja +10 ei oikein houkuttanut teltan pystytykseen. Pääsin saman tien saunaan ja sain vaatteet kuivumaan. Kokki pyöräytti vegaanille sopivan kasvis-pyttipannun, jonka jälkeen lähdin tutustumaan viereiseen ulkomuseoalueeseen. Sieltä löytyy kolttien perinnetalo, ikivanha savusauna ja perinteisiä korkealla seisovia nili-aittoja. Hieno paikka!

IMG_1882
Takaisin Suomeen!
IMG_1883
Kota.
IMG_1885
Vegaani-pyttis – toimii!
IMG_1890
Kolttien perinnetalo.

IMG_1891IMG_1887

IMG_1886
Nili-aitta.
IMG_1888
Nili-aitta.

IMG_1892

IMG_1893
Savusauna.

IMG_1894

IMG_1895
Mahtava kelopuu.

Huomenna jatkan matkaa Inariin. Pysykää mukana!

Tee lahjoitus!

Kerään retken aikana varoja syövästä toipuvien kuntoutukseen. Osallistu ja lahjoita - kerätyt varat ohjataan apua tarvitseville Brother Christmasin kautta!

€100,00

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: