Tankavaarasta Inariin – 12. ajopäivä

Tänään ajelin taas mitä upeimmassa kelissä ja nautiskelin Lapin maisemista. Tänään oli heittämällä koko reissun tähän asti komeimmat maisemat. Heti aamusta kohtasin toisen reissumiehen. Ilari Sääksjärvi oli matkalla Kevolta Naantaliin – pyörällä tietenkin. Ilari oli Turun yliopiston Lapin tutkimuslaitokselta. Hyvää matkaa Ilarille! Hauskaa, että meitä reissaajia löytyy!

IMG_1271
Ilari Sääksjärvi Lapin tutkimuslaitokselta Kevolta.

Sain ikuistettua kuviin välillä muitakin eläimiä kuin poroja. Tässä lappilaiset lampaat laiduntavat.

IMG_1272
Lappilaisia lampaita.

Päivän kohokohta, kirjaimellisesti ja tunnelmallisesti, oli Saariselän ylitys. En edes huomannut kiipeäväni ylöspäin Saariselkää lähestyessä, koska nousu on on loiva ja pitkä – olin noussut osan matkaa jo edellisenä päivänä. Ylhäällä piti tietenkin pysähtyä ikuistamaan maisemia, näköalat on huikeat!

IMG_1273
Saapumassa Saariselälle.
IMG_1274
Ja maisemat huipulta.

IMG_1275

Kaunispäältä laskeutuminen Ivalon suuntaan tarjosi myös reissun parhaat alamäkivauhdit. Laskua oli parhaimmillaan 195 metriä 3,5 km matkalla. Huippunopeus nousi päälle 50km/h. Hoksasin kesken kaiken unohtaneeni laittaa GoPro-kameran päälle, mutta en viitsinyt keskeyttää makoisia vauhteja korjatakseni tilanteen. Annoin tien viedä! Lasku jatkui vielä pitkään loivempana ja nosti pitkältä pätkältä keskinopeudenkin yli 25 km tunnissa. Kyllä kelpasi 🙂

IMG_1276
Palkisoja.

Olin Ivalossa melkein ennen kuin huomasinkaan ja jatkoin polkemista Inarin suuntaan. Ukonjärven rannasta löytyi kaunis eväspaikka. Siinä ehti samalla ihastella kristallin kirkasta järvivettä. On vaan niin kylmää, että uimaan en mene.

IMG_1277
Ukonjärven rannalla.
IMG_1279
Ukonjärven kirkasta vettä.
IMG_1280
Ruokatauolla Ukonjärven rannassa.

Inarijärvi itsessään oli tänään huikaisevan sininen ja aukesi kauniina kaukaisuuteen. Nämä maisemat vetää sanattomaksi.

IMG_1283
Inarijärvi aukeaa rannattomana.

Taas on pyykit kuivumassa mökissä. Huomenna eteenpäin Utsjoelle ja perjantaina Jäämerelle! Uskoisin, että lisää maisemakuvia on luvassa 🙂

 

2 thoughts on “Tankavaarasta Inariin – 12. ajopäivä

Add yours

    1. Kiitos, mikäs tälläsiä maisemia on kuvatessa 🙂 Suurin osa kuvista on otettu ihan uuden Samsung Galaxy S 8+ kameralla, joka on osoittautunut hyväksi. Ei tässä nyt tietysti telellä pääse fiilistelemään, mut toisaalta kun tavaran määrä oli pakko minimoida, niin tää on ollut toimiva kompromissi.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: