Tasaista nousua Rukalle – 9. ajopäivä

Pääsin suunnitelman mukaisesti liikkeelle ajoissa. Olin jo illalla pakannut laukut valmiiksi, eikä aamiaisen jälkeen oikeastaan tarvinnut kuin vetää ajovaatteet päälle ja ladata laukut pyörän selkään.

IMG_1148
Lähtö Ryysyrannasta.

Ajo kulki koko päivän vaivattomasti ja hyvää vauhtia. Pyöräily on kyllä omalla tavallaan ihan ehdoton liikkumismuoto, kaikki maisemat ja maiseman vaihdokset näyttäytyy ihan eri tavalla kuin auton ikkunasta. Voi haistella kaikki erilaiset tuoksut ja nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta. Molempia riittää luksukseksi asti täällä pohjoisessa.

IMG_1157
Uskomaton rauha ja hiljaisuus.

Välillä voi nauttia jonkun paikallisen taiteilijan tilateoksesta, tänään ajoin tälläisen installaation ohi. Tuli mieleen zombie-armeija, joka on jähmettynyt paikoilleen marssillaan metsän reunasta kohti autotietä 🙂

IMG_1151
Taideinstallaatio pellolla.
IMG_1152
Walking Dead.

Tämän reissun ensimmäinen poro tuli vastaan jo lounasta, vielä Kainuun puolella. Kaveri olisi halunnut ihan välttämättä tulla tekemään lähempää tuttavuutta.

IMG_1149
Retken eka poro!
IMG_1154
Taas uusi maakuntaraja ylitetty.

Lounaspaikaksi löytyi Kylmäluoman taukopaikka vähän Pohjois-Pohjanmaan puolella. Kaken keittiössä valmistui taas jotain gourmet-mössöä. Tässä vaiheessa pussiruuat alkaa maistua jo kaikki aika samalle… Maha tulee onneksi täyteen.

IMG_1155
Lounas Kylmäluoman taukopaikalla.
IMG_1156
Retkilounas.

Vähän myöhemmin pysähdyin evästauolle kahvilan pihaan ja tapasin tämän kolmikon tonkimasta roskiksia. Ihme jengiä.

IMG_1159
Tää jengi oli dyykkaamassa roskiksia.

IMG_1160

Kuusamoon ehdittyäni oli taas ihan kauhea nälkä ja ihme ja kumma! – Kuusamosta löytyi kasvisravintola! Karpalo oli juuri sulkemassa ovia, mutta nälkäiselle vegaanille tarjoiltiin kuitenkin herkullinen ja täyttävä vege-leipä. Paikka on saanut kehuja muiltakin kävijöiltä, kävin vähän kurkkimassa instagramissa. Enkä ihmettele, sen sijaan suosittelen!

IMG_1169
Kuusamosta löytyi kasvisravintola!

IMG_1165

IMG_1164
Erinomainen vegaanileipä.
IMG_1162
Lämmin suositus.

Kuusamosta ei ollut enää pitkä matka Rukalle. Ski-Inn tukee matkaa ja sen tarkoitusta sponsoroimalla pari ilmaista yöpymistä. Olipa mukava päästä perille! Huomiselle on varattuna hieronta ja pääsen pesemään kaikki pyykit. Voin kertoa, että ajovaatteet tuoksuvat jo mukavasti 🙂 Toivottavasti myös viikonlopulle luvatut ukkoset menevät ennusteiden mukaisesti ohi ja pääsen jatkamaan matkaa taas kirkkaammassa säässä!

IMG_1173
Rukatunturi häämöttää jo.
IMG_1174
Perillä!

Vähän yli 900 km on nyt täynnä, noin 500 km matkaa jäljellä Jäämerelle! Ja kohta virallisesti Lapissa. Kyllä kannatti lähteä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: