Suomussalmella – 8. ajopäivä

Sää jatkuu epävakaisena, tänäänkin osan päivää sadellut – ja välillä aurinko paistoi.

Aamulla pääsin starttaamaan poutaisessa säässä. Ilma oli kirkas ja viileä, mikä ei onneksi ajaessa haittaa, kunhan on sopivasti vaatetta päällä. Pelkisssä shortseissa ja lyhythihaisessa ei ole retken ensimmäistä päivää lukuunottamatta tarvinnut tien päälle tarjoutua. Irtohihat ja -lahkeet on näppärät, voi helposti lisätä lämmikettä.

IMG_1141

Ajelin hyvää ja reipasta vauhtia Lentuankoskelta Lentiiran, Kuumun ja Ala-Vuokin kautta Suomussalmelle. Iltapäivällä pysähdyin hetkeksi pitämään sadetta Raatteen Portille – jälleen yksi sodan aikainen muistomerkki ja museo-alue.

IMG_1134

Sadetta eli ei, maisemat on komeita on täällä Kainuussa! Kauniita järviä ohitellessa tulee mietittyä, miksi me suomalaiset niin usein vähättelemme omaa maatamme ja parjaamme erityisesti kesäsäitä. Euroopan hirmuhelteistä ja suurkaupungeista (puhumattakaan Aasiasta!) tultaisiin varmaan mielellään hengähtämään tänne viileämpään säähän ja kirkkaaseen ja kuulaaseen ilmaan – joka on maailman toiseksi puhtainta, muistan rouvan kertoneen. Kuulemma vain Etelänapamantereella on puhtaampi ilma kuin meillä täällä. Kyllä tätä kannattaisi mainostaa! Tämähän on pyöräilijällekin ihan huippu-kohde! Selkeä bisneksen paikka tässä.

IMG_1138 (1)

IMG_1139

Yöpaikka löytyi tänään Ryysyrannasta, muutama kilometri Suomussalmelta Kuusamoon päin. Siellä oli venäläisten marjanpoimijoiden tulvasta huolimatta vielä yksi vapaa mökki, nyt saan eilen ja tänään kastuneita vaatteita toivon mukaan vähän kuivateltua.

IMG_1147
Ryysyrannassa.
IMG_1146
Kaken keittiössä iltapalaksi kaurapuuroa.

Matka alkaa taittua helpomman ja joutuisamman tuntuisesti, keskinopeuskin näyttää hiljalleen vähän nousevan. Tänään matkaa tuli 113 km, ajoaika yhteensä 5 tuntia 15 minuuttia. Huomenna aikomuksena on polkea täältä Rukalle saakka eli vähän pidempi päivä, vähän vajaa 160 km. Rukalla odottaa avokätinen sponsoroitu majoitus ja toivon mukaan kotoa lähetetty täydennyspaketti. Täytyy joutua hyvissä ajoin hereille, suunnittelin päästä matkaan jo seitsemän aikaan aamulla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: