Takavanne vol.2

Ajattelin tehdä vielä ihan oman päivityksen tästä takavanteen tilanteesta – asia kun on täällä tien päällä melkoisen akuutisti mielessä.

Kesäkuussa siis hankin pyörän reissua varten (harjoituslenkkejä ajoin siihen velipojalta lainatulla pyörällä). Tilasin fillarin Turusta Foxcompilta ja he kokosivat pyörän osista, runkona Salsan Vaya. Foxcomp toimii Salsan runkojen maahantuojana. Osat koitettiin valita nimenomaan tätä retkeä, eli kilometrejä ja päälle tulevaa painoa, silmällä pitäen. Vanteiksi valikoitui Ryden Taurukset, jotka valmistajan mukaan on suunniteltu nimenomaan kovaan käyttöön. (lisää pyörän kokoonpanosta täällä)

Ennen reissuun lähtöä pyörä kävi vielä ”katsastuksessa” Porvoon Pyöräkeskuksessa ja siinä yhteydessä mm. vaihdettiin vannenauhat leveämpiin ja pinnat kiristettiin.

Niinpä tämä pinnojen katkeaminen tuli pettymyksenä, tietenkin ajattelin että kaikki on kunnossa ja pelaa perille saakka koko 3000+ kilometriä!

Tämmönen pidempi retki on tietysti omiaan karsimaan tollasia turhia harhaluuloja 🙂

Ongelmaksi siis ilmeni eilen se, että vaikka vanne itsessään on tarpeeksi tukeva, pinnat eivät olleet. Pinnat olivat painon säästämiseksi vähän kevyempiä ja siis ohuempia, eivätkä kestäneet kaiken lisäpainon rasitusta. (lisää pyörän painosta täällä ja täällä)

Joten kun eilen illalla vähän ennen viittä pääsin ET-Sportsiin Joensuuhun, päädyimme pinnojen vaihtoon. ET-Sportsin Jukka Laitinen oli jo aiemmin päivällä ollut yhteydessä Foxcompiin ja keskustellut tilanteesta. Takavanteen pinnat vaihdettiin melkein puolta paksumpiin ja vanne oikeni takaisin oikeaan muotoonsa – eli suoraksi. Nyt sen pitäisi kestää. Varmemmaksi vakuudeksi mukana on nyt myös ketjuruoska, paksumpia varapinnoja ja rataspakka-avain!

IMG_1075 (1)

Lämmin kiitos ja suositus ET-Sportsille.

ET-Sports, Kauppakatu 33 Joensuu. Jukka Laitisen tavoittaa numerosta 0505957241.

 

 

One thought on “Takavanne vol.2

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: