Joensuu – Lieksa – 6. ajopäivä

Noniin, nyt on siis takavanne kunnossa ja matka jatkuu! Olipa hyvä fiilis lähteä aamulla polkemaan, kun ei tarvinnut jännittää vanteen kohtaloa. Hyviin fiiliksiin vaikutti varmasti myös se, että aurinko paistaa taas – edellinen poutainen ajopäivä olikin tasan viikko sitten retken ensimmäinen päivä… Heti oli kevyemmät kilometrit ja hauskempi olla tien päällä! Sain heti aamulla vaihtaa oranssit ajolinssit aurinkolinsseihin.

Tänään starttasin siis Joensuun keskustasta ja suunta oli kohti Lieksaa. Ajelin Pielisen itäpuolta ja rauhassa sai ajella. Suorat on pitkiä ja tie oli hyvässä kunnossa.

IMG_1081
Pielistä.

IMG_1082IMG_1077IMG_1078

IMG_1084
Myös rautatie-suorat on pitkiä.

Nyt alkaa löytymään myös sopiva evästys- ja taukorytmi: joka tunti vetäisen jotain napaan. Aamupalan jälkeen ensin energiageelin, seuraavan tunnin kohdalla pysähdyn hetkeksi ja syön pähkinöitä ja banaanin. Seuraavaksi onkin jo lounaan paikka, ja lounaan jälkeen taas energiageeli tai jotain muuta mikä menee pysähtymättä, seuraavan tunnin kohdalla pieni pysähdys jne. Ei tule nälkä, ei pylly puudu ja voi sopivin väliajoin oikoa jalkoja ja käsiä. Matka taittuu mukavasti ja vauhti pysyy tasaisempana.

Lieksa
Evästauko opastaululla.

Kauniita vaaramaisemia ja Pielisen rantaa oli mukava ajella muutenkin. Olin jo vähän kolmen jälkeen Lieksassa. Siellä hankin paremmat lukot pyörälaukkuihin (edelliset oli ihan mitääntekemättömät rimpulat, ne lensi roskiin) ja kävin ruokakaupassa tankkaamassa ruokavarastoja. Olisin käynyt myös pitsalla, mutta Lieksan pitserioilla on ilmeisesti sen verran vähän kasviksia täytteeksi kyseleviä asiakkaita (täydet nolla), että edes Kotipizzan listalla ei ollut muuta kuin lihaa. Keittelin sitten omat eväät Pielisen rannassa.

Kiva leiripaikka löytyi vähän matkaa Lieksasta Kuhmoon päin, hyttysiä vaan on niin hitokseen, että piti mennä telttaan karkuun ja iltapalaa syömään!

pakki
Erä-vegaanin iltapala-pakki.

Matka eteni tänään 116 km, korkeutta kiipesin melkein 600 m ja ajo-aika oli 5 tuntia 40 min. Keskinopeus tuntuu vakiintuvan tohon 20 km/h, mikä on täysin riittävä. Vasen polvi vieläkin vähän muistuttelee viikon takaisesta kylmettymisestä, mutta ostin eilen Joensuusta Voltarenia ja Buranaa, ja uskoisin et eiköhän polvikin niillä rauhoitu. Päivämatkoja voisi sitten vähän pidentää.

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: