Kerimäki – Joensuu – 5. ajopäivä

Kylläpä pidettiin vegaani-pyöräilijää Kerimäellä hyvänä. Aamiaiselle oli ihan varta vasten haettu leivän päällisiksi vegaani-juustoviipaleita ja kaura ”rahka”. Kyllä kelpasi näillä eväillä lähteä taas tien päälle ja pyörän selkään! Kiitos vielä Wanhan Apteekin Majatalolle ja lämmin suositus lukijoille, mikäli joku sattuu joskus kaipaamaan hyvää yöpaikkaa siellä päin.

IMG_1057
Wanhan Apteekin Majatalon aamiainen.

Takavanne saatiin eilen niin hyväksi, että matka pääsi jatkumaan kohti Joensuuta. Sää jatkui edelleen harmaana, mutta onneksi lähes sateettomana muutamia kuuroja lukuunottamatta. Lämminhän tänään ei ollut, jäätiin reilusti alle 20 asteen, mutta onneksi on, mitä vetää päälle.

IMG_1060
Evästauko Rönkövaaran tienristeyksessä.

Matka edistyi joutuisasti ja taukoja varten löytyi sopivasti vähän suojaa pään päälle. Tuli itsellekin fiilis, että matka edistyy, kun pääsin Pohjois-Karjalan puolelle. Pohjoista kohti!

IMG_1062
Matka edistyy!

Rauhassa sai ajella koko päivän – ei juuri liikenne piinannut. Reitti on jo valmiiksi suunniteltu kiertämään pienempiä teitä ihan tästä syystä ja mukava on ajella.

IMG_1065
Kaken street food pop-up keittiö.

Näin sievä koppi osui ruokatauon kohdalle. Kyllä kelpasi keitellä vettä ja valmistaa pussiruokaa!

Maisemiakin koitin sopivilta silloilta kuvailla, mutta harmaa taivas sai kaiken näyttämään melkein samalta. Tähän tyyliin:

IMG_1058
Vihtakanta
IMG_1059
Orivirta
IMG_1067
Melkein Joensuussa

Joensuussa ehdin juuri ennen viittä perille ET-Sports pyöräliikkeeseen, joka oli luvannut uuden takavanteen. Päädyimme kuitenkin siihen, että vanteeseen uusitaan kaikki pinnat. Alkuperäiset olivat kevennettyjä, mikä todennäköisesti oli syynä liikaan rasitukseen ja katkeamisiin. Vanteen itsessään pitäisi tätä kuormaa kanssa kestää. ET-Sportsin Jukka Laitinen jäi ylitöihin vannetta korjaamaan ja huomenna pääsen toivottavasti jatkamaan matkaa entistä ehommalla pyörällä. Kiitos Jukka ja ET-Sports erinomaisesta asiakaspalvelusta!

Olin suunnitellut yöpyväni Kontiolahdella Joensuun pohjoispuolella, mutta vanteen korjaamisen jälkeen en enää jaksanut lähteä polkemaan pidemmälle joten yöpaikka pitikin etsiä kaupungista. Kiitos myös Itä-Suomen Liikuntaopiston Finnhostel, joka sponsoroi hyväntekeväisyys-retkeä ja väsynyttä matkamiestä ilmaisella yöpymisellä 🙂

Tänään oli kaiken kaikkiaan hyvä päivä – matka jatkuu, ystävälliset ihmiset ja pikkuhiljaa pitäisi kelinkin olla paranemaan päin.

Nyt lähden saunaan, huomiseen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: