Punkaharjulta Kerimäelle – 4. ajopäivä

Noniin, tänään oli tien päällä vähän dramatiikkaa kun takavanne petti! Tässä kävi aikalailla tismalleen samalla lailla kuin Halttusen Jaskalle omalla retkellään – pyörän päällä on sen verran painoa, erityisesti takana, että vanne saisi olla muutamaa astetta tukevampaa tekoa. Jaska joutui odottelemaan Savonlinnassa uutta takavannetta – minä toivottavasti pääsen tuolla nyt oikaistulla ja pinnoitetulla Joensuuhun huomenna!

Terveisiä vaan Jaskalle täältä Savon sydämestä 🙂

IMG_1039
Punkaharjulta lähdössä.

Starttasin hyvin nukutun yön jälkeen Punkaharjulta kohti Kerimäkeä, missä pysähdyin ihmettelemään maailman suurinta puukirkkoa. Se on iso, voin todistaa. Ei meinaa kuviin mahtua. Ja hieno. Tuollaiset lattialankut kun saisi kotiinkin!

IMG_1043IMG_1042IMG_1044IMG_1046IMG_1047IMG_1048

Kerimäeltä jatkoin kirkon kuvaamisen jälkeen matkaa kohti Savonrantaa, Lapinlahtea ja Joensuuta. Pääsin varmaan jonkun kolmisenkymmentä kilometriä eteenpäin hyvissä fiiliksissä, kunnes takavanne tosiaan sanoi sopimuksen irti. Olin jo eilen kuunnellut, että mielestäni takaa kuului jotain ylimääräistä rahinaa, mutta arvelimme velipojan kanssa, että takapakassa olisi ehkä vähän soraa. Ilmeisesti kuitenkin ääni johtui löystyneestä pinnasta. Ihan sattuman kaupalla haveri sattui sellaisessa risteyksessä, jossa sattui olemaan tilava roskakatos. Sain juuri pyörän katokseen, kun alkoi sataa. Totesin nopeasti, että tien päällä tätä ei saa korjattua – minulla ei ole matkassa ketjuruoskaa eikä rataspakka-avainta, joita molempia olisi tarvittu.

IMG_1037

IMG_1038
Tästä ei taida omin konstein tulla kalua.

Paikalle sattui kuitenkin avulias savolaismies pakettiautolla, menossa Kerimäelle. Transitin taakse järjestyi pyörän ja laukkujen mentävä aukko ja minä pääsin ohjaamoon. Sain kyydin perille asti Linnalan tilalle paikalliseen pyöräkorjaamoon, jonka yritteliäs pitäjä vastasi puhelimeen sunnuntaina ja otti remonttikohteen saman tien vastaan. Pyöräpaja toimii vanhassa navetassa. Onneksi minulla oli itselläni vara-pinnoja matkassa, joten vanne saatiin takaisin muotoonsa. Hyväähän siitä ei enää tule, ehkä sellainen 7 1/2.

IMG_1053
Avulias mies Pertti Hakala, joka halusi korvaukseksi ainoastaan valokuvan Jäämereltä sähköpostiin!
IMG_1055
Linnalan tilan pyöräpaja.
IMG_1054
Vannetta korjataan.

Kello alkoi tässä vaiheessa olla jo pitkällä iltapäivän puolella ja lisää vettä olisi luvassa. Niinpä päätin kysyä Linnalan naapurina sijaitsevasta Wanhan Apteekin Majatalosta huonetta ja jatkaa matkaa vasta huomenna.

IMG_1056
Wanhan Apteekin Majatalo

Vanteesta ei nyt tiedä, kestääkö se kuinka pitkään, mutta toivottavasti Joensuuhun asti. Sieltä löytyi pyöräliike, josta saattaisi löytyä (tilaamatta) tanakampaa tekoa oleva vanne tuon tilalle. Huominen näyttää.

Elämä tien päällä on täynnä yllätyksiä ja käänteitä – onneksi myös ystävällisiä ja avuliaita ihmisiä! Kiitos kaikille 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: