Puumalasta Punkaharjulle – 3. ajopäivä

Tänään oli retken kolmas ajopäivä. Fillaroin vielä tänään velipojan kanssa yhdessä, huomenna lähdetään eri suuntiin – minä kohti Joensuuta ja pohjoista, veli kohti Imatraa. Pääsimme aamulla lähtemään hyvissä ajoin mökiltä, puhtain pyörin ja kuivin varustein.

 

IMG_1027

Aamu oli harmaa ja märkä, mutta ei satanut.

Suuntana oli Savonlinna, käännyimme sinnepäin vähän ennen Puumalan kirkonkylää. Nyt oli taas hyvä fiilis ajaa, polvet oli toipuneet keskiviikon kylmetyksestä ja hoksasin paremman asennon polkea ylämäkiä. Uusi asento selvästi rasitti polvia vähemmän. Hyvillä fiiliksillä pysähdyimme ottamaan valokuvia ja videoita sopivalta tuntuviin paikkoihin.

Tämän videokuvauksen jälkeen minä jatkoin alamäen laskettelua vaikka kuinka pitkään, kunnes veli soitti perään ja ilmoitti, että ketjut on solmussa. Olin ehtinyt jo reilun kilometrin päähän – ei muuta kuin komento takaisin. Onneksi mulla on matkassa varaosia ja työkaluja, saatiin ketjut kuntoon ja matka jatkui!

IMG_1031IMG_1032

Päivän mittaan tuli sadekuuroja, mutta ei mitään pidempää jatkuvaa sadetta. Kilometrit taittuivat kevyesti ja välillä pysähdyttiin syömään huoltoasemalle – sielläkin vierähti reilu tunti 🙂

IMG_1034
Karavaani.
IMG_1035
On se hieno.

Savonlinnasta jatkoimme matkaa Punkaharjulle, sieltä löytyi sopiva leirialue ja vieläpä vapaa mökki. Taas saadaan vaatteet ja kengät yöksi kuivumaan, eikä tarvitse aamulla vetää märkinä jalkaan.

IMG_1036

Tänään matkaa taittui yhteensä 132 kilometriä. Päivän ajoaika oli 6 tuntia ja 30 minuuttia ja siihen tietysti kaikki tauot päälle. Huomenna on luvassa vain vähän pidempi päivä, suunnitelmissa on ehtiä illaksi Kontiolahdelle, 147 kilometrin päähän. Matkalla käyn katsastamassa sen Kerimäen puukirkon!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: