Toisen päivän taistelu: Iitti-Puumala

Tulipahan tehtyä.

Nyt jo lämpimässä petissä nukutun yön jälkeen jaksaa hymyillä, eilen illalla ei juuri naurattunut. Ekan päivän aurinkoisen myötätuulikruisailun jälkeen eilinen kaatosade ja erittäin mäkinen maasto tuli pienenä shokkina. Vastatuulta ei sentään ollut 🙂

Matkaa kertyi Iitistä Puumalaan yhteensä 177 km, ja eilisen ajoaika oli 9 tuntia 17 minuuttia. Kaikkien taukojen kanssa päivälle tuli yhteensä pituutta melkein 14 tuntia. Pääsimme velipojan kanssa matkaan vasta yhdeksän aikaan aamulla, mikä tarkoitti sitä, että perille pääsimme vasta yömyöhään. Kello taisi olla melkein puoli yksitoista kun kurvasimme anopin mökin pihaan.

Taukoja tuli yhteensä 5 tai 6, niitä oli vaikea pitää säännöllisesti jatkuvan kaatosateen takia. Pari kertaa piti pysähtyä vaan lisäämään vaatetta tai vaihtamaan kuivia päälle. Tein aamulla sellaisen virheen, että vedin pelkät sadehousut jalkaan lyhytlahkeisten ajohousujen päälle – ilma ei tuntunut sateesta huolimatta mitenkään kylmältä, lämpöasteitakin oli mittarin mukaan 18 tai 19. Olisi kuitenkin pitänyt ehdottomasti vetää irtolahkeet sadehousujen alle heti lähtiessä, sillä jatkuva sade kylmäsi jalkoja aika tavalla ja kipeytti polvet. Ymmärsin vasta polvien jo hermostuttua lisätä lahkeet lämmikkeiksi.

IMG_0987

Taukoja oli välillä tosiaan hankala pitää, kun ei sattunut mitään suojaa kohdalle, eikä tehnyt mieli pysähtyä sateeseen seisomaan. Tästä täytyy tallentaa note to self: pidä säännölliset tauot. Liian pitkiksi venyvät välit vain väsyttävät turhaan ja haittaavat vireystilaa ja jaksamista.

Kaatosateen lisäksi eilisen päivän teki raskaaksi erittäin mäkinen maasto, johon en ollut Google Mapsin perusteella osannut varautua ollenkaan. Mäet ovat jyrkkiä ja niitä on paljon, mikä lisää ajon kuormittavuutta selvästi.

Tästä linkistä pääset katsomaan toisen päivän taistelun.

Onneksi molempia odotti mökillä lämmin sauna, iltapala ja valmiiksi pedattu sänky! Polvet rauhoittuivat jonkin verran löylyn lämmössä eikä iltapalan jälkeen tarvinnut juuri unta odotella!

Tänään taidan laskea reittisuunnitelmaa vähän uusiksi eilisestä viisastuneena 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: