Lukusuosituksia

Aamu valkeni tänään sateisena – pääsen ekaa kertaa tositoimiin upouusien sadevaatteiden kanssa! Nyt kun oma reissu on päässyt alkuun (enää 3100 km poljettavaa…), ajattelin laittaa jakoon ja inspiraatioksi kaksi kirjasuositusta, jotka ainakin minua kannustivat ja rohkaisivat tien päälle.

Mikäs sen parempaa sadepäivän vietettä kuin hyvä matkakirja!

#Fillaripäiväkirja

#fillaripäiväkirja

Jaska Halttusen Fillaripäiväkirja on tullutkin mainittua jo useampaan otteeseen ja hyvästä syystä. Sieltä sain ammennettua paljon hyödyllisiä ohjeita ja vinkkejä sekä reitin suunnitteluun että mukaan otettavien tarvikkeiden kasaamiseen. Ehkä parasta oli sellainen ”minäkin pystyn tähän” fiilis, joka kirjaa lukiessa tuli – tässä ihan tavallinen mies, ei mikään ammattiurheilija, kertoo omasta retkestään ja samalla valaa uskoa muihin, että sinne vaan tien päälle ja matkaan.

Fillaripäiväkirjassa on siis yksityiskohtaisesti ja perustelujen kanssa käyty läpi tarvittavaa varustusta. Tien päältä on hyviä huomioita liikenteestä ja retkiruokailun toimivuudesta (tai toimimattomuudesta) ja lisäksi Jaska kävi läpi paljon hienoja luonnonnähtävyyksiä retkellään.

Myös valokuvat ovat hienoja, jopa ne sateiset, ja muistuttavat siitä, kuinka uskomattoman kaunis ja monipuolinen matkailumaa Suomi on!

Jaska ja #Fillaripäiväkirja löytyvät myös Facebookista, käykäähän kurkkaamassa.

 

Polkupyörällä maailman ympäri

IMG_0850

Toinen inspiroiva teos, jonka itse luin reissua suunnitellessa, on Jukka Salmisen kirja Polkupyörällä maailman ympäri. Jukka aloitti oman useamman vuoden urakkansa jo nuorena miehenä. Hän on polkenut monessa eri palassa ja pätkässä uskomattomia kilometrimääriä niin Himalajan vuoristossa kuin Thaimaan rannoilla, Amerikan mantereen halki ja Afrikan päästä päähän.

Tässä on tietenkin ihan eri meininki kuin Jaskan kirjassa – Jukka ei ole tavallinen perheenisä, joka toteuttaa pyöräretken kesälomalla, vaan enemmänkin ammatti-travelleri, joka elää retkilleen. Ammattiurheilijasta valtavine tukijoukkoineen ja omine hierojineen ja kokkeineen ei kuitenkaan ole kyse. Vain yksi suomalainen mies, pyörä ja maailma.

Jukan kirjassa parasta oli omasta mielestäni rehellinen vastoinkäymisten ja hankaluuksien läpikäynti, sellaisilta kun ei voi noin pitkillä matkoilla mitenkään välttyä. Kaikesta on kuitenkin selvitty ja sittemmin kirjoitettu. Sisukas meininki vetoaa ainakin minuun.

Tästäkin kirjasta välittyy sellainen ”minäkin pystyisin tähän” -fiilis, mikä on omiaan ruokkimaan suuria unelmia 🙂

Suosittelen viihdyttäväksi matkailukirjaksi myös kaikille niille, joita pyöräilykärpänen ei ole (vielä) purrut. Perspektiivi pyörän päältä on aivan eri kuin lentokoneen, junan tai turistibussin ikkunasta. Tässä ollaan hyvin kosketuksissa arkitodellisuuteen ja Jukka saa vangittua arkiset kömmähdykset ja kummallisuudet ja kaiken paikallisvärin hauskasti!

Jukan sivuilta löytyy myös tarinat Etelä-Amerikan valloituksesta, nämä puuttuvat ainakin omasta kirja-painoksestani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: