Kamat kasassa ja valmiina lähtöön!

Lopulta eilen illalla sain kaikki kamat läjään ja pakattua. Piti vielä kerran ajaa KehäIII:n ostosparatiisiin Tammistoon ja käydä haalimassa puuttuvia nippeleitä ja näppeleitä, kuten varapinnoja, erinäisiä hihnoja, rakkolaastaria, lisää pakkauspusseja ja mitähän muuta. Pyörä sai sen aikaa hyvää hoitoa Porvoon Pyöräkeskuksessa, jossa paketti käytiin vielä läpi ja kiristeltiin ylimääräiset löysät pois.

Illalla sitten pääsin pussittamaan kaikki tykötarpeet omiin pusseihinsa ja pussit pyörälaukkuihin. Suosittelen muuten lämpimästi kaikille noiden tarvike- ja pakkauspussien hankkimista, helpottaa pakkaamista ja tavaroiden käyttöä, kun kaikki ei ole sekaisin pyörälaukuissa (tai rinkassa). Nyt sattui vielä sopivasti alennusmyynnit kohdalle, joten pusseja löytyi edullisesti monessa eri koossa.

Pakkaamista ja lastaamista helpottamaan pika-nikkaroin tupaan kätevän DIY-telineen kakkoskakkosesta, puristimista ja kahdesta tiilestä. Pyörä pysyi hyvin pystyssä eikä sitä tarvinnut käännellä koko ajan! Kyllä kirvesmies on eri mies 🙂

IMG_0866
Kätevä tee-se-itse pyörän lastausteline.

Uskomattomasti kaikki kamat mahtuivat laukkuihin. Mukaan lähti ajo- ja taukovaatteiden, yöpymisvälineistön, varaosien ja pesuvehkeiden lisäksi 7 päivän ruuat. Rukalle tulee postissa täydennyspaketti, jonka pitäisi riittää Kirkkoniemeen saakka. Sinne taas tukijoukot tuovat taas lisää täydennystä – paluumatkalle pitää vielä saada yksi paketti noutoa odottamaan.

Tarakalle tulevan irtosäkin painoksi muodostui 8,1 kg. Se sisältää leiriytymisvehkeet, eli riippumaton, teltan, makuupussin ja alustan, tyynyn, pyyhkeen ja kevytuntsikan. Takalaukkujen painoksi tuli 6,6 kg molemmin puolin, siellä on vaihtoajovaatteet, pyörän huolto- ja korjaustarpeita, peseytymisvehkeet, laturit ja varavirtapankki, varakaasut keittimeen ja ruokia. Etulaukuissa on enemmän sellaista tavaraa mitä voi tarvita päivän aikana: sadevaatteet, retkikeitin, välipalaa ja ruokaa, vesipullot jne. Etulaukuille tuli painoa 5,5 kg. Ohjaustangossa oleva pikkulaukku painaa 2,4 kg, siellä on pientä sälää, kuten puhelin, ajolasit, silmälasit. Kaiken kaikkiaan laukkuihin tuli painoa yhteensä 34,7 kg. Onhan sitä siinä!

IMG_0864
Vatanenkin luikahti kuvaan.

Pyörä itsessään (ilman laukkuja) vesipulloilla lastattuna painaa 14,8 kg.

Nyt matkaan!

2 thoughts on “Kamat kasassa ja valmiina lähtöön!

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: