Yö riippumatossa ja ripustusvinkkejä

Lauantaina sain hankittua DD Hammockin riippumattoa varten Varustelekasta valmistajan omat lisähärpäkkeet helpompaa ja nopeampaa ripustamista varten. Puun ympärille tulevat Treehuggers-liinat ja riippumaton liinaan yhdistävät Whoopie Slings -narut.

IMG_1776

Riippumaton mukana tuli vain ohuet solmittavat nauhat, enkä kyllä suosittele niiden kanssa reissuun lähtöä. Ehkä menettelee, jos riippumaton sitoo pihapuihin kotipihaan, mutta muuten on kyllä ihan liikaa säätöä ja ähertämistä. Narut on tosi ohuet ja vaatii siis solmimista molempiin päihin. Jos tavoitteena on nopea ja helppo leiriytyminen, niin solmujen kanssa ährätessä menee kyllä ainakin mulla hermo. Riippumattoa on vaikea saada tasapainoon, kun jompikumpi pää jää aina korkeammalle kuin toinen – ja ne solmut. Ei näin.

Treehuggers-liinojen idea taas on solmuttomuus, eli liinan voi vain kiepauttaa lenkille puun rungon ympärille. Näin myös korkeutta on helppo säätää ja toiminta on nopeaa. Whoopie Slings -narut pujotetaan riippumaton molempiin päihin ja kiinnitetään liinoihin karabiinihakojen avulla. Narujen juju on se, että naru tekee lenkin, ja lenkin toinen pää on punottu narun sisään. Tämä toimii erittäin helppokäyttöisenä pituuden säätimenä, eikä vaadi mitään ylimääräisiä kiinnikkeitä tai säätimiä. Naru kiristyy haluttuun pituuteen kitkan avulla.

Näillä lisävarusteilla lähdin yölliseen seikkailuun ehkä jopa 500 m päähän kotipihasta, naapurin rantaan. Sieltä löytyi erinomainen paikka riippumatolle rantapuiden välistä ja ripustaminen oli kuin lasten leikkiä. Olin katsonut säätiedotuksesta, että sadetta ei ollut luvassa, joten jätin tarpin kokonaan pois. Leiri oli nopeasti yöpymiskunnossa, joten ei muuta kuin sujahdus makuupussiin ja silmää kiinni.

Korvatulpat olisi olleet hyvät. Nyt kuuntelin, kuinka joku iltayön kalastaja tiedotti kaverilleen saaneensa katiskasta kaksi lahnaa. Joku pörräsi veneellä edestakaisin ja luukutti Summer is crazyä. Jossain kohtaa aamuyöllä joku onneton sorsa joutui paistiksi ja valitti kohtaloaan äänekkäästi.

Aamu valkeni sumuisena ja minä heräsin tyytyväisenä ensimmäiseen riippumatossa nukuttuun yöhön. Nämä varusteet tulevat toimimaan reissussa hyvin. Kotiin jää vain riippumaton ”under blanket”. Riippumatossa on valmis tasku, johon makuualusta sujahtaa nätisti ja meinasin pärjätä pelkästään sillä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: