Tavaran lajittelua eli lähtövalmisteluja

Koko eilinen päivä meni ostoksilla Helsingissä ja sitten kotona tavaroita lajitellessa. Ekaa kertaa levittelin kaikki kamppeet ympäri tuvan lattiaa ja olihan sitä siinä. Nimittäin sitä tavaraa. Paljon.

Helsingistä haettiin pakkauspusseja, vähän lisää retkiruokaa (Scandinavian Outdoorista), Särmä merinovillaiset paidat lyhyillä ja pitkillä hihoilla, kynsikkäät, riippumaton ripustamista helpottavat DD Hammockin Treehuggersit ja Whoopie Slingsit, narua, pakkaustaskuja ja mitähän vielä (Varustelekasta), välipäiville kevytuntuvatakki löytyi Stadiumista ja erinäistä sälää keräiltiin myös XXL:stä ja Varuste.netistä. Ruohonjuuressakin käytiin ostamassa eko-dödöä, vaatteille ja tiskille sappisaippuaa (kätevän kokoinen pieni pullo) ja joku luontoa (toivottavasti) kuormittamaton shampoo.

Uskomaton määrä siis tavaraa on yhteensä lähdössä reissuun mukaan.

Tavarapaljouden keskellä piti vielä fiksailla Ortliebin laukkuja. Olin jo aiemmin ostanut niihin Bike24:stä lisätaskuja, mutta en ollut ehtinyt kiinnittää niitä. Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Silityslauta osoittautui liian leveäksi työskentelyalustaksi, mutta onneksi kirvesmiehellä riittää laudan pätkiä ja puristimia, joilla ruokapöydän päähän syntyi kädenkäänteessä näppärä työpiste tähän hommaan.

Eniten tässä kuumotti lähteä puhkomaan upouusien laukkujen vedenpitävää kangasta, mutta ei oikein auttanut muu kuin luottaa ohjeisiin ja saksalaisen insinöörin kykyihin. Lisätaskujen kiinnikkeitä varten kankaaseen pitää siis tehdä reikä, sisäpuolen kiinnike ruuvataan kankaan läpi kiinni ulkopuolelle tulevaan kiinnikkeeseen. Ohjeissa luvataan, että kiinnityksestä tulee oikein tehtynä vedenpitävä – ja tietysti taskut saa näin irti ja takaisin paikalleen tarpeen mukaan. Mukana tuli oikein pahvinen sabluuna, jonka avulla reiät saa mitattua tarkkaan oikealle paikalleen. Ekan kanssa piti vähän harjoitella, muut meni sitten jo rutiinilla.

Samaan aikaan toisessa päässä pöytää rouva pussitti aamupuuro-annokset ja iltapalamyslit. Aiotusta ruokailusta on lisää juttua täällä.

 

 

One thought on “Tavaran lajittelua eli lähtövalmisteluja

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: