Retkiruokailun suunnittelua

Retken ruokailun suunnittelu ja järjestely on jäänyt tähän mennessä hoitamatta, mutta nyt on pakko tarttua toimeen. Lähtöön on 3 päivää, eli enempää tätä ei voi lykätä.

Yli 3000 km itsessään on tietysti haaste energiankulutuksen kannalta. Lisäksi ryhdyin vegaaniksi pari kuukautta sitten (katsottuani Netflixistä ”What the health” dokkarin, jolle vahva suositus näin ohimennen, lähdin suoraan sohvalta kaatamaan maidot viemäriin ja heittämään juustot ja makkarat kompostiin). Energian saanti pitää siis hoitaa ilman eläinperäisiä proteiineja ja rasvoja. Onneksi kaikenlaisia valmisaterioita ja retkimuonaa on saatavilla myös kasvisvaihtoehtoina.

Retkimuonan plussa on tietysti helppo valmistus ja optimoitu energiasisältö – miinus taas melko kova hinta. Pussillinen mössöä on keskimäärin 8 euron kieppeillä. Pyöräetken etu on se, että en ole lähdössä kuukaudeksi tiettömään korpeen, vaan pyöräilen tasaisin väliajoin kauppojen, huoltoasemien ja apteekkien ohi. Eli täydennystä saa hankittua matkan varrella, eikä mukaan tarvitse varata kuukaudeksi pelkkää retkiruokaa.

Aamupuurot meinasin pussittaa itse puolen litran minigrip-pusseihin, 2 dl Lidlin kaurahiutaleita ja muutama ruokalusikallinen siemen-marja-rouhetta, myöskin Lidlistä. Muuta ruokailua varten rouva taulukoi Finelin sivuilta ja pakettien kyljistä ruoka-aineiden energiapitoisuuksia, että saatiin ihan laskettua, kuinka paljon evästä tarvitsen päivässä. Näin:

klo kcal
Energian kulutus, laskurin mukaan 3660
Energiankulutus, tavoite 4000
Aamiainen 8:00
kaurapuuro + proteiinilisä (2 dl) 280
banaani, iso 131
energiapatukka, puhdistamo 192
yhteensä 603
Välipala 1 10:00
Energiapatukka, puhdistamo 192
yhteensä 192
Lounas 12:00
retkiruokapussi, vegaani 600
Suklaa, vegaani, puhdistamo 290
yhteensä 890
Välipala 2 14:00
pähkinöitä, maapähkinä, 1 dl (70 g) 386
rusinoita, kourallinen (40 g) 117
yhteensä 503
Välipala 3 16:00
pähkinöitä, maapähkinä, 1 dl (70 g) 386
rusinoita, kourallinen (40 g) 117
yhteensä 503
Ruoka 18:00
Retkiruokapussi, vegaani 600
yhteensä 600
Iltapala 20:00
Kaurapuuro + proteiinilisä 280
yhteensä 280
Välipala 3 22:00
pähkinöitä, maapähkinä, 1 dl (70 g) 386
rusinoita, kourallinen (40 g) 117
yhteensä 503
TOTAL 4074

4000 kcal on arvio ja oma veikkaus on, että jää vähän alakanttiin. Onneksi noi maapähkinät on helppoa täydennystä, jos tuntuu että jää nälkä – pari ylimääräistä kourallista vaan naamariin.

Facebookissa huutelin eilen hyvien vinkkien perään, ja sainkin todella hyviä neuvoja! Kiitos erityisesti Yhtä luontoa -blogia pitävälle Johanna Kulmalalle opastuksesta ja tietysti Kouvolan Luontaistuntija -kaupan Elina Lahdelle, joka lahjoitti matkaan mukaan näin monipuolisen herkkukorin, jossa on maistiaisiksi vegaani-retkiruokaa ja muuta evästä! Kiitos!

20464708_10155180514849425_2064185860_o
– Tartex Vegan&Warm couscous-amaranttipika-ateria Thai-tyylillä – Tartex Vegan&Warm couscous-amaranttipika-ateria yrtillä italian tyyliin 2 kpl – Tartex Vegan&Warm couscous-amaranttipika-ateria meksikolaiseen tyyliin 3 kpl – Cliff bar blueberry crisp 1 kpl ja chocolate chip 1 kpl – Cliff shot energy gel citrus+caffeine 2 kpl – Cliff bloks energy chew – Murtolan hamppufarmi hamppusnacks – A.Vogel Bambu luomu-viljahedelmäjuomajauhe 9 kpl – Voimaruoka Proteiini&Superfood-siemenseos – Viridian 100% Organic Raw Coconut Oil – ESI Aloe Fresh hammastahna – Valioravinto Carmolis kipugeeli 7 kpl

Johannan ohjeilla kävin eilen S-marketissa katselemassa, mitä sopivaa hyllyistä löytyy. Mukaan tarttui mm. Uncle Ben’sin valmiiksi maustettuja ja esikypsennettyjä riisi-pakkauksia, joiden kylkeen voi heittää vaikka papuja tai linssejä – tai jotain tuoretta, jos sattuu käden ulottuville. Otin testiin myös nuudelikeittopusseja – tosin näiden energiapitoisuus soveltuu enemmän tietokoneen näpyttämiseen. Mutta hyvä olla vaihtoehtoja. Näitä olisi nyt viikonloppuna tarkoitus maistella ja päättää, mitkä pääsee jatkoon ja mitkä jää kotiin/kaupan hyllyyn.

One thought on “Retkiruokailun suunnittelua

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: