Painoa pyörään

Meikäläinen on tähän asti kruisaillut lenkkejä niin sanotusti tyhjällä pyörällä, eli ilman yhtään laukkua ja sitä myöten lisäpainoa. Tällä viikolla hartaasti odotettu ”joulupaketti” Saksasta Bike24:sta lopulta saapui, joten eilen sain ekaa kertaa testilenkillä tuntumaa siihen, miltä pyörä tuntuu kun kaikki laukut on paikallaan ja niissä painoa.

Kuten mainitsin aiemmassa postauksessani, tilasin Bike24:stä Ortliebin etu- ja takalaukut mallia high-visibility, eli neon-keltaiset ja runsain heijastimin. Lisäksi tarakalle tulee Ortliebin keltainen säkki ja ohjaustankoon samaa high visibility sarjaa kevyt tarvikelaukku.

Eilen pakkailin testiajoa varten laukkuihin tavaraa – vesipulloja, hernesäkin, jauhopusseja, varasisäkumeja ja satunnaisia vaatteita. Loput ”viralliset” romppeet kun vielä ovat saapumatta 🙂

Eteen tuli molemmille puolin 3 kg vesipulloja, eli yhteensä 6 kg painoa. Taakse jauhoja ja herneitä ja 1 1/2 litran vesipullot, molemmille puolille noin 5,5 kg eli yhteensä 11 kg. Siihen päälle vielä 2-3 kg tarakalle. Jotain pientä sälää etutankolaukkuun. Painoa oli testilenkillä mukana siis yhteensä noin 20 kg.

Muutama huomio lyhyeltä testilenkiltä:

  • Paino jakautui nyt ihan liian epätasaisesti, eli takana oli suhteessa paljon enemmän painoa kuin edessä. Tähän täytyy muistaa kiinnittää huomiota pyörää pakatessa.
  • 20 kg vaikeuttaa pyörän käsittelyä erityisesti pyörää taluttaessa.
  • Laukkuja pakatessa tajusin ekan kerran, että pyörässä ei ole seisontatukea ollenkaan, mikä kyllä voisi olla tien päällä hyvä olla.
  • Ylämäet täytyy polkea satulalta, ettei pyörä ala heilumaan liikaa.
  • Pyörä kulkee painon alla silti todella nätisti ja kevyesti, vain kaikkein jyrkin mäki (kotipihaan) vaati puuskuttamista.

Ensi viikolla on vielä aikaa ajaa treenilenkkejä ja totutella painoon. Nyt kun pääsisi vielä testaamaan kaikki yöpymisvälineet edes kertaalleen, ettei ihan ummikkona tarvitse alkaa tien päällä miettimään, et mites tää teltta nyt kasattiinkaan…

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: