Vegaanivälipalaa

Matkalle lähtemisen yksi jännimpiä puolia on uusi ruokavalio. Meikäläinen on nyt elellyt kuukauden verran vegaanina, eli mitään eläinperäistä ei enää mene suusta alas. Eikä ylimääräisiä rasvoja. Homma on toiminut paremmin kuin osasin odottaa ja on suurelta osin myös edesauttanut yhden retkelle asetetun tavoitteen täyttymistä – nimittäin päästä eroon pötsistä ja jenkkakahvoista, jotka oli vähän kuin salaa pesiytyneet tohon vyötärön ympärille. Paino on pudonnut tän kuukauden aikana yli 5 kg ja uskallan väittää, että myös palautuminen on parantunut. Työpäivän jälkeen jaksaa ihan kivuitta käydä heittämässä 50-100 km iltalenkin.

Reissun päällä ruokailu on tietysti toinen juttu kuin kotona smoothiella herkuttelu. Haussa onkin nyt kasvissyöjälle soveltuvaa retkievästä ja vegaani-välipalaa. Perus-snickersit ei tule kyseeseen, joten banaanien ja pähkinöiden kaveriksi tarvitaan toisenlaisia patukoita.

Kävin hakemassa paikallisesta ekokaupasta makutestiin mahdollisimman montaa eri makua. Mukaan tarttui patukoita melkein 10 eri valmistajalta, mukana ainakin nakd, Lifebar, Get Raw, CoCoVi, Evolve, Clif ja Trek. En tullut edes ajatelleeksi, että valikoimaa voisi olla näin paljon (ja varmasti siis vielä enemmän). Osa ei pääse edes kuviin, koska olen syönyt ne tien päällä, eikä tyhjät kääreet ole enää tallessa 🙂

Meinasin ensin, että tästä tulisi sellainen makuarvostelu-postaus (vähän niinkuin täällä), missä annetaan pisteitä eri patukoille, mutta ei tälläinen tavallinen mies pysty siihen vaadittavaan hienosäätöön. Joudun siis vain toteamaan, että kaikki ovat rakenteeltaan melko tukusaa pureskeltavaa, koska seassa on niin paljon pähkinöitä ja siemeniä. Maku on kaikissa, joita olen maistanut, ollut erinomainen. Itse olen suklaan ystävä, joten erityisesti kaikki suklaata ja kaakaota sisältävät ovat olleet ihan herkkua. Käy ihan karkista.

Vahva suositus myös kaikille ei-vegaaneille, varmasti näissä on terveellisempää potkua kuin niissä perus-snickersseissä ja protsku-patukoissa. Ja tien päällä ei ala näiden pureskelu puuduttamaan, kun valittavana on niin monta eri makua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: