Vaatehifistelyä

Jostain Vätsärin perukoilta varmaan löytyy joku Mannerheimin aikalainen, joka on vetäissyt kesken asemasodan armeijan sarkapuvussa isoisänsä valurautaisella Pyrinnöllä Vladivostokiin ja takaisin.

Mutta koska nykyään – kuten kaikki tietää – ei miehet eikä pyörät enää ole valurautaa, niin pyöräilykin on enempi varustelaji.

Joten samalla kun kävin Body Geometry Fit -sessiossa, tulin täydentäneeksi vaatekertaa retkeä varten (Visa-kortti on kivan joustava sponsori). Mukaan tarttui Specializedin sadetakki ja -housut, softshell takki, kaksi lyhythihaista ajopaitaa, kunnollinen kypärä (melko iso ero Prisman kypärään verrattuna…), ajohanskat, kylmän kelin hanskat (kuka tietää vaikka matkalle osuisi lumisadetta?), parit sukat ja toiset lyhytlahkeiset ajohousut. Näitä täydentämässä on sitten vielä lämpimät irtolahkeet ja irtohihat.

Tarkoitus on päästä matkaan melko kevyin mutta kuitenkin kattavin varustein, eli tähän päälle tulee ehkä vielä pitkää kalsaria ja pitkähihaista paitaa. Ne löytyy kuitenkin jo omasta takaa – olen ollut todella tyytyväinen myös duunikäytössä Varustelekan Särmä-sarjan merinovillaisiin kalsareihin ja aluspaitaan.

Kuten kuvasta näkyy, värin valinnassa päätin panostaa näkyvyyteen. Tietysti neon-oranssi sopii kivasti pyörän kanssa yhteen, mutta enemmän mietin sitä, miten takaa tuleva rekkakuski näkee mut tien päällä sumuisella tai sateisella ilmalla. Tai iltahämärissä. Nää yläosat toivottavasti auttaa asiaa. Näitä tulee täydentämään vielä Ortliebin high visibility etu- ja takalaukut, jotka on neon-keltaiset. Todennäköisesti loistan kuin liikennevalot sitten tien päällä 🙂

One thought on “Vaatehifistelyä

Add yours

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: