Matkakuumetta vol. 2

Nyt kun tässä on päästy matkakuumeilun makuun, niin ajattelin laittaa jakoon luettavaa ja katseltavaa. Näitä on tullut tässä lähi päivinä seurattua ja fiilisteltyä.

Toni Lund Transfinlandia.
Inari, Lapland 2017. Toni Lund Transfinlandia. Photo by Toni Lund.

Ensimmäisenä suomalaisen pro adventure cyclistin Toni Lundin Transfinlandia-selonteko, joka on melko yksityiskohtainen ja täynnä hyviä huomioita tien päältä esim teiden ajettavuudesta ja liikenteen vaarallisuudesta. Perustuen juurikin Tonin vinkkeihin päätin itse panostaa vaatteissa ja laukuissa maksimi näkyvyyteen sekä heijastinten että värityksen osalta. Sen pidemmittä puheitta, Hangosta Nuorgamiin viidessä päivässä, olkaa hyvä:

http://www.tonilund.fi/2017/07/trans-finlandia.html

Nälkä kasvaa syödessä, ja tämän reissun jälkeen voikin alkaa haaveilemaan pidemmästä koitoksesta… Onneksi hulluja löytyy muitakin ja erinomainen esikuva on brittiläinen Mark Beaumont, joka juuri tällä hetkellä on tien päällä tavoitteena fillaroida maailman ympäri 80 päivässä.

YouTubesta (tietenkin) löytyi BBC:n dokkari miehen edellisestä koitoksesta 2007-2008, jossa tavoiteltiin Guinnessin maailmaennätystä pyöräillä maailman ympäri alle 200 päivässä. Se onnistuikin lopulta, kaikista vastoinkäymisistä huolimatta, ja mies saapui maaliin 194 päivässä ja 17 tunnissa.

Koko dokkari löytyy siis tubesta:

 

Ja jos live-jännittäminen kiinnostelee, niin täältä löytyy reaaliaikainen fiidi 80 päivän haasteesta.

Ja jos nyt reissukärpänen purasee oikein kunnolla, niin vielähän ehtii meikäläisenkin mukaan, vaikka yhdelle tai kahdelle etapille!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: