Ajoasennon hiomista

No niin, nyt kun reissupyörä on läjässä ja alla, on aika tuunata äijän ajoasento kuntoon. Muutenhan hommasta ei tule mitään: kädet väsyy ja puutuu, takalisto puutuu ja kipeytyy, jalat väsyy eikä voimantuotto toimi. Ei näin.

Joten varasin ajan Porvoon Pyöräkeskukseen bike fittingiin eli virallisesti body geometry fit. Ja voin kyllä lämpimästi suositella. Mulla oli ollut pari testi-satulaa lainassa samasta mestasta, molemmat parempia kuin vanhan maastopyöräni sinänsä ihan ok satula – mutta ei kumpikaan ihan täydellisiä matcheja mun pyllylle. Istuinluiden leveys mitattiin sit vielä uudestaan ja lopulta sopiva satula löytyi. Kapeampi kuin testissä olleet ja samalla lyhyempi. Pyllyn kipeytyminen ei kuitenkaan ollut pelkästä satulasta kiinni. Kävi ilmi, että mun jalat on hiukan eri mittaiset. Vasemman eli lyhyemmän jalan puolelta kipeytymistä tapahtui myös tästä johtuen. Joten poljinten asentoa korjattiin ja kenkiin lisättiin koroketta sisäpohjiin.

Ohjaustangon asentoa muutettiin vähän tukemaan parempaa ajoasentoa – tanko oli ollut liian kaukana.

Videokuvauksessa todettiin, että jalat vähän vispaa kovemmassa rasituksessa, mutta se polkimien asennon säätäminen auttanee tähänkin.

 

Kaiken kaikkiaan siis hyödyllistä ja opettavaista tietoa itsestäni. Tietenkin asento on nyt mitä parhain ja keskinopeushan nousi vähintään 5 km/h tämän ansiosta 🙂

Kiinnostuneille ohessa koko raportti.

Fit_Report

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Voimanlähteenä WordPress.com.

Ylös ↑

%d bloggers like this: